Chokladbollar med banan

maj 10, 2019 | Bakning

chokladbollar

Börja ladda inför chokladbollens dag som är på lördag den 11 maj. Det finns många varianter och jag och mina barn brukar smaksätta med banan när vi har extra många.

Med banan i chokladsmeten blir
chokladbollarna ännu godare!

♥ 100 gram rumsvarmt smör
♥ 1 deciliter strösocker
♥ 1 banan
♥ 3 matskedar kakao
♥ 1 1/2 tesked vaniljsocker
♥ 2 matskedar vatten eller apelsinjuice
♥ 4 1/2 deciliter havregryn
♥ cirka 1 1/2 deciliter riven kokos

Du behöver: Gaffel, 2 djupa tallrikar, bunke, sked, mått och en flat tallrik.
Gör så här: Mosa bananen med en gaffel i en djup tallrik.
2. Rör ihop smör och socker i bunken. Lägg i resten av ingredienserna kakao, vaniljsocker, havregryn, den mosade bananen och vatten eller apelsinjuice.
3. Häll upp kokos i den djupa tallriken.
4. Ta små klickar av smeten och rulla till bollar. Rulla bollarna i kokosen så att de blir täckta runt om. Lägg upp på den flata tallriken och ställ in alla bollarna i kylskåpet. Låt stå kallt i en timme. Receptet kommer från den fantastiska Johanna Westman