Chokladhus till Fars dag!

nov 11, 2016 | Bakning, Sött


Samtidigt som snön landade hos oss plockades det snabbt fram tomtedräkter och det har redan hunnits med att baka pepparkakor två gånger. Vi river av att göra alla juliga ting innan snön smälter bort. Det kommer säkert bli luciatåg i helgen om jag känner mina barn rätt. På söndag är det fars dag och det kan man fira på många olika sätt. Frukost på sängen brukar vara uppskattat även om det skvimpas ut kaffe och det blir smulor i sängen. Eller så kan man ju baka en tårta eller göra ett hus i choklad om man gillar att pyssla. Se det som en övning inför det riktiga pepparkasuset.

Gör så här!

Det här behöver du!

  • 6 st chokladkakor 200g
  • 1 ask Noblesse
  • 1 påse Non Stop

Till kristyr: florsocker, äggvitor, ättiksprit.
Till fönster: gelatinblad

Vad vill du dekorera med? Twist, Aladdin, florsocker, kokosflingor, sockervadd i burk, strössel…

Kristyr

  • 2 äggvitor
  • 5-6 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit
  • (Rosa eller röd hushållsfärg)

Vispa äggvitorna till hårt skum. Sikta ner florsockret och tillsätt ättikspriten. Vispa 5 min tills kristyren är tjock och glansig. För fina detaljer tunnar du ut med lite vatten. Färga med hushållsfärg om du vill. Receptet kommer från Marabou.