Chokladmousse med hallon

mar 11, 2020 | Bakning, Sött

IMG_1061 Chokladmousse
  • 120 g Chokladkaka Mörk
  • 3 dl Vispgrädde
  • 2 st Ägg
  • Hallon till dekoration och smaksättare

Tillagning

Riv och finhacka cirka 20 g av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik. Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.

Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!

Ta bort tallriken från kastrullen, dela äggen och rör ner gulorna och några droppar konjak eller annan spritsort i chokladen. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden.

Fördela moussen i små glas. Ställ dem på en bricka och låt moussen stelna i kylen. Det tar minst 2-3 timmar. Eller ställ bunken direkt i kylen.

Lägg på den rivna chokladen på moussen och servera med färska eller frysta hallon.

IMG_1008

IMG_1010 IMG_1011 IMG_1013