Chokladmousse till frukost!

sep 27, 2013 | Okategoriserade

För någon vecka sedan var jag på tjejmiddag. Jag blev bjuden på denna goda dessert. ”Rawfood-Chokladmousse”. Den är så god!!! Prova den till fredagsmyset eller efter en god helgmiddag. Eller servera moussen som en god dessert till frukosten/brunchen.
Vad är rawfood?
Rawfood är mat som inte upphettats över 42 grader. På så sätt bevarar man näringen och energin som annars helt eller delvis förstörs då mat processas eller hettas upp. Det är en helt vegansk diet som innebär att man äter mycket rå vegetabilisk mat med mycket färsk frukt, grönsaker, bladgrönt, bär, örter, rötter , nötter, torkad frukt, frön och alger. Man mixar, blötlägger, groddar, torkar och fermenterar maten för att bevara alla enzymer som finns i råvarorna. Fantastiskt gott!

Tanken med rawfood är att äta så naturlig och hel mat som möjligt. Det handlar om att avstå från onödiga ämnen och kemikalier som minimerar vår potential från att leva ett högkvalitativt och friskt liv. Mera fysisk och mental energi, ett klarare och skarpare sinne, en friskare och spänstigare kropp och vackrare och klarare hy. Att må bra konstant helt enkelt, på alla plan.
Chokladmousse för två
1/2 dl färska dadlar (färska dadlar hittar du ofta i små papplådor bland frukt och grönsaker – använder du torkade dadlar, se till att blötlägga dem i minst 30 min innan så blir de lättare att mixa)
1/2 dl vatten + 2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver
1 tsk honung
1 1/2 dl avokado (1-2 stycken, beror på storleken)
2-4 msk rå kakao eller carob (har du inte detta hemma kan du använda vanlig rostad kakao också för att få fram den härligt chokladiga smaken)
valfria nötter och bär till dekorering
Blanda dadlar, vatten, vaniljpulver och honung till en mjuk röra i mixern/matberedaren. Tillsätt avokado och kakaopulver och kör igen till en krämig konsistens. Tillsätt de extra 2 msk vatten för en lösare konsistens. Smaka av mängden kakao, jag gillar inte när det blir för starkt. Chokladmoussen håller cirka 3 dagar i kyl och 2 veckor i frys. Förvara i en sluten burk. Men jag äter upp det direkt! Information, recept och bild kommer från http://anniemanni.blogspot.se