Ciderkyckling och nyponsoppa!

maj 3, 2016 | Dryck, Fågel

– Mamma, vad blir det för mat.

Den frågan får jag varje dag och ibland ger jag rätt svar och andra dagar jublar de inte lika högt över vad som serveras. Igår blev det plus i kanten för mamman tror jag, kyckling i cidersås gick hem hos barnen. Sedan toppade vi middagen med en enkel dessert som vi annars brukar spisa i fjällen. Nyponsoppa med mandelbiskvier och vispgrädde. En skön start på kommande matvecka. Resten av kvällen tillbringades med ett gäng härliga tjejer. När jag sedan kom hem och landade i sängen hade ett av barnen hög feber. Så idag blir det att jobb inne med att planera trädgårdslandet och kryddträdgården. Och såklart fortsatt matvecka. Här kommer länken till kycklinggrytan som jag varmt kan rekommendera.

Här kommer även ett recept på hemmagjord nyponsoppa! (eller så köper du färdig i affären) 

Du behöver

  • 6 dl kallt vatten
  • 3-4 msk nyponskalmjöl (finns på hälsokosten!)
  • 4-6 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 st apelsin (lite saft och skal)
  • 1 tsk chili och chokladkrydda
  • En bra skvätt med citron

Gör så här

  1. Blanda ner nyponmjölet i det kalla vattnet. Tjoffa i sockret också.
  2. Låt soppan koka upp. Ja, den kan få koka i hela fem minuter.
  3. Red av med potatismjölet. Smaka av. Det kan behövas mer socker.
  4. Servera dem ljummen med lätt vispad grädde och lite buscotti som du kan köpa färdiga i vilken butik som helst.
  5. Serveras med vispgrädde som fått pudras med vaniljsocker! Receptet kommer från köket.