CIDERKYCKLING!

mar 21, 2018 | Fågel, Pasta

BÄSTA KYCKLINGRYTAN JUST NU!

TIPS: Jag rörde ner färdigkokt risoni och då blev helt plötsligt en ”risotto” fast med ” pastaris. Toppa gärna med chevré eller mögelost. 

CIDERKYCKLING

600-700 g lårkycklingfilé eller någon annan del av kycklingen, 2 vitlöksklyftor, salt och peppar, färska örter: rosmarin, timjan, oregano, smör att steka i, 150 g champinjoner, 12 steklökar, 1 äpple, 100 g rökt sidfläsk, 1 tsk vetemjöl, 1,5 dl vispgrädde, 1,5 dl torr cider, 2 tsk dijonsenap, 0,5 kycklingbuljongtärning.

1. Putsa till kycklingen och skär köttet i lagom stora bitar. Salta och peppra. Skär vitlöken i skivor. Skär sidfläsket i mindre bitar. Stek kyckling, vitlök och sidfläsk tillsammans i smör så de får en fin yta.

2. Under tiden skalar du lökarna, skär svampen i fyra delar. Ta upp kycklingen och lägg på ett fat. Häll i svamp och lök och stek tills de fått lite färg. Lägg tillbaka kycklingen och strö över lite mjöl. Rör om. Tillsätt vispgrädde, cider, dijonsenap och buljongtärning. Låt allt småputtra på låg temperatur tills kycklingen är genomstekt. Ca 10-15 minuter.

3. Kärna ur äpplet och skär det i skivor Lägg på äpplebitarna precis innan grytan är klar. Servera gärna med ris eller kokt potatis och en god sallad.

29472669_10156198154802673_5927418227008208896_n