Coolt med superkål!

sep 2, 2014 | Vego

Du har väl inte kunnat undvika alla skriverier om kålen som är bra för kroppen och dessutom billig. Det finns många sorter i grönsaksdisken, vitkål, grönkål, broccoli, rödkål, grönkål, kålrabbi… Men varför är kål så bra? Jag får tidningen ”Land” en gång i veckan och i förra numret stod det just om kål. Så jag tänkte att jag måste bara skriva om kål. Jag har själv alltid vitkål hemma i kylskåpet. Vi äter den som den är. Barnen tar till och med sig en bit vitkål till rasten. Till alla småbarnsföräldrar kan jag bara säga. Börja med kål i tid! Just nu är vi inne i period då vi mixar ner rå broccoli i våra smoothies. Det blir jättegott och är dessutom nyttigt. Om du vill skruva till din cole slaw så kan du byta ut masjonäsen till lite wasabi för att få en liten asiatisk smakupplevelse. Toppa gärna med rostade sesamfrön.

För er som verkligen vill gå ”all the way” när det gäller kåltrenden rekommenderar jag att ni tar en titt på tröjan.

Klicka dig gärna vidare till Land för att läsa mer om alla fördelar med att äta kål.

shutterstock_152293970

Broccoli_1