Crack bread med ost & vitlök

okt 15, 2022 | Gott och blandat

Det här brödet är klassikt och galet gott att äta direkt från plåten eller om du kan vänta servera till soppan. Godast är om brödet fortfarande är varmt när det serveras.

crack bread med vitlök

Du behöver till ett bröd

  • 1 limpa , långfranska, lantbröd eller levain
  • 1 pressad/riven vitlöksklyfta
  • 1 liten näve hackad persilja
  • ca 2 dl riven ost
  • 50 g smör
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 nypa chiliflakes

Gör såhär: 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Börja med att smälta smöret och blanda ihop med riven vitlök och lite flingsalt.
  • Skär sedan brödet med en brödkniv på diagonalen så det bildas ett rutmönster. OBS! skär ej igenom hela limpan utan låt botten vara intakt.
  • Fyll brödet med den rivna osten.
  • Ringla sedan över smörblandningen.
  • Sätt in brödet i ugnen i ca 5-10 minuter.