Cronut – Hajpat bakverk som har stalkers från Singapore till NY!

feb 13, 2014 | Okategoriserade

images (4)

Nu kan jag inte hålla mig längre. Alla har skrivit om detta speciella bakverk som föddes den 10 maj av Dominique Ansel Bakery i New York. Cronut är en kombination av croissant och donut – en flottyrkokt munk. En riktigt hälsokur med andra ord – NOT! Men gott sägs det vara. Om människor köar två timmar utanför bageriet i Soho för att få sig en cronut så är det uppenbarligen något som lockar. Om inte bara hajpen att äntligen få sätta tänderna i en. Bageriet har en smak per månad på dessa underverk. Premiärsmaken var smaksatt med rosenvaniljkräm. Som en dröm med andra ord!

Med vad är då en cronut?

” En cronut är en kombination av croissant och flottyrkokt munk (på engelska donut eller doughnut). Originalet säljs på Dominique Ansel Bakery, men imitationer finns att köpa i andra världsstäder.

Enligt Ansel tar de tre dagar att tillverka, där en laminerad deg lik den som croissant görs av först friteras i druvkärnsolja, sedan rullas i socker, fylls med en kräm och slutligen glaseras ”. /Svd

Kolla in den här filmen som gör att man blir sugen på att pröva att göra en cronut alldeles själv utan att behöva åka till NY och slippa stå i kö. (fast det hade jag väldigt gärna gjort ändå).