Crush på Jamie!

nov 8, 2013 | Okategoriserade

Denna fredag blir det gott och blandat på bloggen!

Om du har möjlighet och är i Stockholm 7-10 nov, alltså nu i helgen så pågår ”Mitt kök mässan” för fullt i Älvsjö. Jag gick in och kollade programmet och det är mycket som är spännande och intressant att inspireras av.

Hackad sallad – en perfekt uppgift för de små i familjen!                                             För några år sedan hade jag en crush på den nakna kocken, Jamie Oliver. Främst på hans matlagning ska jag tillägga. Hans sätt att laga mat på är så enkel och så den engelska dialekten. Jag försökte till och med få bord på hans restaurang i London när jag bodde där men det var omöjligt. Flera månaders väntetid. Men nu är jag gift och har barn, men jag har alla hans kokböcker…Här kommer ett perfekt recept om du vill sätta dina barn i arbete eller varför inte gästerna om du har några på middag. En helt vanlig hackad vardagssallad! 3-2-1 Go!

Hackad vardagssallad 4 salladslökar, 1/2 gurka, en näve färska basilikablad, 2 små mogna avokador, 1 liten ask krasse, valfritt: 50 g cheddarost, olivolja, rödvinsvinäger, engelsk senap, flingsalt och nymalen svartpeppar.

Gör så här:

Ta fram en stor skärbräda och en stor vass kniv * Det är smartast att börja med de stora, fasta grönsakerna, så ansa och hacka salladslöken och skiva gurkan * Strimla basilikan * Fös ihop allt i mitten av skärbrädan och fortsätt hacka och blanda * Dela avokadorna kring kärnan * Plocka varsamt ur kärnan och skala avokadohalvorna * Lägg avokador, sallatsblad och krasse på skärbrädan * Smula över ost om du använder det och fortsätt hacka * När allt är färdighackat har du ett stort sallatsberg på skärbrädan * Gör en grop i mitten och ringla ner 6 msk olivolja och 2 msk rödvinsvinäger * Tillsätt även 1 tsk engelsk senap och en rejäl nypa salt och peppar * Blanda väl så att salladen täcks av dressing och servera på skärbrädan eller i en uppläggningsskål. Smaklig spis!

sallad

Recept och bild kommer från kokboken Jamies matrevolution/Bonnier fakta.