Curry namnam kyckling!

mar 9, 2021 | Okategoriserade

Den här rätten gick verkligen hem hos mina ungar, det var tummen upp och grytan renskrapad. Ett gott betyg som redan lagats en gång till. Hade inga jordnötter, så jag valde då att rosta solrosfrön och pumpakärnor som jag saltade en aning. Blev gott det med 🙂

4 port

600 gr kycklinglårfilé/eller annan del av kycklingen
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 msk currypulver
3 dl grädde
2 msk mango chutney
Salt och peppar
Smör och matolja att steka i 

Till servering:
Basmatiris
Jordnötter
Mango i tärningar
Rostad kokos
Gurktärningar
Sambal oelek 

  1. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skär kycklingen i munsstora bitar. Stek till löken är mjuk och fått lite färg. Lägg i kycklingen och låt den få lite färg. Låt currypulver steka med i lite extra smör de sista 30 sekunderna.
  2. Häll i grädde och låt puttra upp. Tillsätt mango chutney och smaka av med salt och peppar. Servera genast med nykokt basmatiris. Lägg jordnötter, mango, kokos, gurktärningar och sambal oelek i små skålar och låt var och en strössla på det de gillar på sin tallrik.