Dagens utmaning – fritera sötpotatis! 

aug 3, 2015 | Okategoriserade

Det hör inte till vanligheterna att jag friterar maten jag ska äta men igår hände det. Fritöroljan letades fram och jag läste in mig på receptet hur det hela skulle gå till. Jag var sugen på att testa fritera sötpotatis. Det gick bra men nästa gång ska jag testa doppa dom i nån slags fritörsmet. Återkommer med nytt resultat.  

Pommes frites på sötpotatis4 personer

Tid: 1 timme. Sötpotatis är jättegott att göra pommes frites av. Testa!

700 g sötpotatis (skalad och skuren i stavar), Matolja (till fritering), Rökt paprikapulver, Flingsalt

Lägg sötpotatisstavarna i iskallt vatten i cirka 15 minuter. låt rinna av och klappa torra med en kökshandduk. Hetta upp oljan till 170 grader eller tills en bit bröd blir gyllene på 1 minut. Fritera dem gyllene och låt dem rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt och rökt paprikapulver efter smak. Det går också att tillaga dem i ugnen på 180 grader – vänd dem då i 3 msk majsolja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Ta ut när de blivit krispiga och gyllene och söt över kryddningen.
Receptet kommer från Elle Mat & Vin.