Deckare på bloggen!

aug 17, 2015 | Okategoriserade

Trots att vardagen drog igång idag och jag egentligen är en dag försenad med dagens inlägg måste jag bara få dela med mig lite av vad som hänt på ön helgen som varit. Det har varit deckarfestival i Visby och en gammal Motalabo fanns på plats, deckarförfattaren Emelie Schepp, Sveriges största egenutgivare med böcker som ”Märkta för livet” och ”Vita spår”. Vi pratade om att få ihop ett möte oss östgötar emellan angående deckartema på bloggen. Vi lyckades nästan…men inte face to face. Så ibland är det tur med smarta telefoner där det finns kamera och facebook. När jag satt på bröllop så satt Emelie Schepp och hennes kollega Sofie Sarenbrant på en mysig restaurang och åt god mat och drack gott som skulle passa fint i vilken deckare som helst och på en blogg som denna så jag bestämde mig för att dela med mig en god somrig drink, för sommaren är inte slut och många har fortfarande semester. 

Det här är en frisk och rejält syrlig drink, som även kan serveras utan alkohol. I den här varianten hackar man färsk rabarber som blandas med sockerlag. (Man kan koka ihop rabarber, socker och vatten också men då blir även smaken lite mer kokt.) Koka ihop egen socker­lag av lika delar socker och vatten och låt svalna ordentligt, det som blir över kan sparas i kylen. Receptet kommer från DN.

1. Skala rabarbern och hacka den i mycket små tärningar. Mixa den till en ”gröt” tillsammans med sockerlag och vaniljsocker. Rör i spriten.

2. Fyll rikligt med krossad is i fyra cocktailglas, fördela rabarberspriten ovanpå. Rör om och servera genast, gärna med ett sugrör.