Det blir sällan som man tänkt sig…

mar 8, 2016 | Fågel

Innan veckans meny sattes så frågade jag barnen vad de vill ha för middagar. Äldsta sonen ropade genast, chicken nuggets och kålpudding. Då var två dagar klara. Sen fick jag inga fler svar så då bestämde jag att det blir fisk, tomatsoppa + pannkaka och fishtacos. En ganska barnvänlig meny för att vara vår familj. Yes! Veckomenyn klar! Lätt som en plätt.

Igår träffade jag mitt tjejgäng som jag gör regelbundet. Vi besöker företag eller gör någon rolig aktivitet eller går på någon föreläsning. Sedan äter vi middag hos någon av oss. Men igår så kräktes värdinnans son mitt över matbordet någon timma innan vi skulle hem till henne så vi fick snabbt smida nya middagsplaner. Det blev häng på en mysig restaurang som är kända för sina pizzor. Det blev en härlig kväll med bra samtal.

Här kommer sonens förstahandsval just nu!

Chicken nuggets

Du behöver till fyra pers

Nuggets: 600 g kycklingfilé, 1-2 dl panko eller ströbröd, 1-2 msk paprikapulver eller en påse tacokrydda beroende på vad du tycker om. Smör och olja till pannan.

Sås: 2-3 dl turkisk yoghurt, 1-2 msk curry, salt och peppar efter smak.

Tillbehör: Gurka i stavar, morötter i stavar, ris till fyra personer.

Gör såhär: Sätt ugnen på 200°C. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Nuggets: Skär varje kycklingfilé i tre bitar. Blanda panko eller ströbröd, tackkryddor eller paprikapulver, salt och peppar. Lägg kryddblandningen och kycklingbitarna i en påse. Vänd runt några gånger. Stek kycklingen i omgångar i oljan i en stekpanna tills kycklingen får fin färg. Lägg bitarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C. Sås: Blanda yoghurten med curry och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris, gurka, morötter och sås. Smaklig spis!