Selleri till mellis! Yeah!

maj 6, 2014 | Gott och blandat, Vego

Det går lika bra med selleri. Visst var det så dom berömda kockarna ”Verner & Verner sa i deras ”matprogram”. Det här mellanmålet fick jag tips om på kostföreläsningen jag var på i helgen. Enkelt och gott och det går bra med selleri 🙂 Jag älskar selleri men mina barn har ännu inte upptäckt förtjusningen med denna fantastiska grönsak. Jag äter den helst rå. Den är perfekt att dippa med eller att röra om sin bloody mary med. Fylla den med godsaker funkar också. Gör så här om du vill ha ett gott mellis!

Du behöver: Selleri, något nötsmör, t ex. mandel-, jordnöt- eller hasselnötssmör, kokosflingor, russin eller tranbär.

Skölj sellerin och skär av fula ändar. Fyll skåran i sellerin med nötsmöret och toppa med kokos och tryck i några russin eller tranbär. Vips så är melliset klart! Ät och njut!

selleri med fyllning

 

Foto: Lina Lindblad