Det smakade som en ljummen augustikväll!

apr 4, 2016 | Okategoriserade

Två barn spelar basket på altanen, en leker med sin pilbåge och en är sur. En nästan helt vanlig måndag. Men det är en liten skillnad. Våren är här och i samband med att vi ställde om tiden började rensandet av grejer i källare och kök. Det tar aldrig slut. Jag är omringad av pryttlar. Jag säljer på FB och bestämmer mig i samma sekund för att verkligen tänka en extra gång om jag ska köpa något nytt. Imorse kändes det långt borta men lagom till lunch blev jag sugen på ny vaxduk i linne. Det kan man väl köpa, eller? Men jag känner mig lite lättare i sinnet av att rensa, mår bra av det. Idag blev jag sugen på äpplepaj. Skumt att göra det i april. Men gjort är gjort och det smakade nästan som en ljummen augustikväll.

Tips! Hittade min gamla skivsamling bestående att sjukt många CD-skivor. Mitt liv helt enkelt. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Spara eller kasta. Men först lyssna på lite gamla godingar. Idag blev det ”Ebba Grön” till middag.

Göstas aprilpaj!

Smöra en form. Sätt ugnen på 200 grader.

Dela äpplen i bitar. Fördela i formen. Strö över lagom mängd socker och kanel. Toppa med havregryn, skivat smör och mortlad kardemumma. Ställ in i ugnen ca 15-20 min. Servera med lite god vaniljkvarg.