Det finns många heliga kor på julbordet och julmusten är en av dom. Men man ska inte vara rädd att smaksätta musten. Här finner du två recept som passar fint som de är eller så spetsar du till dom lite med mörk rom. Lycka till!
Must med smak av äpple
Ingredienser till 2 glas
1 dl äppeljuice
1 msk lönnsirap
Is till två glas
Ca 2 msk socker
julmust
2 st apelsinskivor med nejlikor
2 polkagriskäppar
2 st kanelstång
malen kanel
Gör så här:
Dra med en apelsinskiva runt kanten på glaset. Doppa sedan glaset i socker.
Fyll sedan glaset med mycket is. Häll i äppeljuice, sirap och julmust. Blanda runt. Dekorera med apelsinskiva, polkagris och kanelstång. Pudra över kanel.
Must med saffransgrädde
Ingredienser
Is
1 dl apelsinjuice
Julmust
Nejlikor
1 dl grädde
några stänk av saffran
russin
2 st grankvistar
Gör så här:
Fyll glaset med mycket is. Häll i apelsinjuice, julmust och nejlikor. Under tiden skummet lägger sig vispar du ihop grädden ganska lös, smaksätt med lite saffran. Toppa sedan glaset med grädden. Dekorera med russin och en grankvist.