Du måste bara prova dom här fantastiska ugnsbakade tomaterna!

mar 29, 2014 | Vego

Dom här tomaterna blev jag serverade av min mamma första gången. När du väl har smakat vill du bara ha mer. Smakerna och sötman i tomaterna kommer fram när de har bakats under så lång tid i ugnen. Ett perfekt tillbehör till köttbiten en ljummen sommarkväll eller bara som en god förrätt tillsammans med en mogen chèvre. Tiden i ugnen kan kännas som lång tid men jag lovar att det är värt att vänta i 120 minuter. Om du kikar i annonsbladet den här veckan finns ett kanonbra pris på just coctailtomater. Laga till en riktigt god söndagsmiddag med dessa tomater och en god rostbiff (se annonsbladet). Lycka till!

Ugnsbakade tomater med örter

INGREDIENSER

  • 1-2 förpackningar blandade coctailtomater
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 msk socker
  • 1 tsk torkad timjan eller ca 10 färska kvistar
  • 1 tsk torkad rosmarin eller två kvistar torkad
  • 6-8 hela vitlöksklyftor med skalet på
  • en stor nypa flingsalt
  • lite svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnsform.
  2. Låt tomaterna långsamt bakas på ca 110 grader i 2 timmar.

ugnsbakade tomater

 www.delikatessboxen.se