Dygna ofrivilligt!

maj 18, 2016 | Okategoriserade

Det verkar vara poppis att ”dygna” (vara vaken 24 h i streck) bland dagens ungdom. Min ena dotter var på ett kalas där målet va att dygna. De lyckades hålla sig  vakna till 03.00 men sen slockande dom. Jag är glad om jag får lägga mig innan 22.00. Är jag vaken längre känns det som jag dygnat ofrivilligt. Men det kanske inte är så konstigt när jag stiger upp med tuppen kl 06.00 och sen är det fullt ös. Mer sömn åt folket! 

Idag åt jag lunch på lokal vilket inte händer så ofta eftersom jag nästan jämnt äter hemma. Men idag ville jag fira ett väl genomfört träningspass jag gjorde igår. Det är viktigt att fira när man kämpat länge för att nå sina mål. Jag åt en god kräftsallad med mango och avokado. Den såg galet stor ut men trots det blev jag inte mätt för den innehöll för få kolhydrater. Den passar säkert en person som inte tränar så mycket eller jobbar med att vara i form till ”beach 2016”. Den va supergod men jag fick ta extra mycket bröd och köpte en bulle till dessert. 

Här kommer ett recept på en sallad som kanske passar dig! Ps. Jag skulle lägga till lite ägg och quinoa för att göra den mer matig. 

Det här receptet är tänkt som en förrätt. 

2 burk(ar) kräftstjärtar

2 st mango

2 st avokado

2 st salladslökar

2 st paprikor

10-20 st romansalladsblad

Dressing

2 msk pressad lime

2 msk olivolja

1/2 tsk salt

1 tsk sambal oelek

1/2 dl koriander

SÅ LAGAR DU

1. Häll av spadet och låt kräftstjärtarna rinna av.
2. Blanda dressingen.

3. Dela, skala ochtärna mango och avokado. Skiva salladslöken och tärna paprikor. Blanda alltsammas försiktigt med dressingen. Smaka av om det behövs mer salt, kräftstjärtarna kan vara olika salta.
4. Lägg upp i små glas och stick ner romansalladsblad som garnering.

Det här salladen jag åt till lunch! Mums filibabba!