Efter lugnet kommer limmet flygande!

aug 27, 2015 | Bakning, Gott och blandat

Igår kväll satt hela familjen och njöt av en trevlig middag tillsammans. Vi drog igång ”varvet runt”, vilket innebär att varje person får dela med sig av en händelse under dagen. En kanonbra middagsvana som vi infört som får barnen att träna på att lyssna när en person pratar. Men mitt i en av berättelserna ser jag hur yngsta sonen får upp korken på en limflaska från ingenstans och börjar svinga den över huvudet vilket gör att det flyger lim över hela köket och maten och oss själva. Så från en väldigt mysig stund till liminferno. Jag och några av barnen skurade köket i 30 minuter innan allt lim var borta. Och då överdriver jag inte med tiden. Lim torkar snabbt och det satt verkligen överallt. När jag väl satte mig och skulle avsluta middagen kände jag att jag fastnade i lim på ryggen. Jag skulle nog säga att det här är en helt vanlig dag hos oss. Något händer alltid. Är det inte lim som flyger så är det ärtor eller så ramlar en unge av stolen.

Men några timmar innan middagen upptäckte jag att mandelmjölet var slut till min paj. Men som tur var hade jag kikärtsmjöl i skafferiet. Det blev jättegott. Ena sonen hade nog kunnat äta enbart pajskalet. Ett perfekt glutenfritt alternativ.

Pajbotten!

2,5 dl kikärtsmjöl, 1 msk olivolja, 0,75 dl vatten, salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajbotten till en deg. Späd ev. med mer vatten. Olja en form och tryck ut degen i formen. Förgrädda i ugnen på 200 grader i cirka 10 minuter. Tag sedan ut pajbotten och låt den svalna några minuter.