Egentid i mataffären!

aug 31, 2016 | Okategoriserade

Efter en dag som mest tillbringats inomhus på grund av två barn hemma så behövde jag ut och rasta mig när mannen kom hem. Jag behövde vara en stund själv men insåg även att kylen behövde fyllas på så jag slog två flugor i en smäll som man ofta gör när man är mamma. 

Det fick bli en cykeltur till mataffären. Skönt att cykla i min egen takt och sen dessutom få strosa runt och botanisera bland alla trevliga grönsaker i affären. Vilken egoboost 😉 Annars ser ju affärsbesöken lite annorlunda ut om jag har med mig alla fyra barnen. Då är jag glad om jag får med mig hälften av vad jag har på listan och inget av det barnen vill ha om det inte är nyttiga grejer. Det är en utmaning varje gång men jag blir samtidigt väldigt effektiv och snabb på att handla. Flyger fram med vagnen med fyra ungar i släptåg som tjatar om kex och glass och ölkorvar. Förmodligen får den yngsta ett utbrott över att han ville ha en serietidning med Star Wars som jag säger nej till. En äldre dam ler lite ansträngt i kassakön när jag försöker jonglera upp varorna på bandet samtidigt som jag håller förhandlingar med barnen om både det ena och andra. Om jag har turen med mig har jag tagit tillräckligt många påsar och vi överlever ut till bilen där jag upptäcker att jag glömt tamponger! Fuck! 

Idag bakade ett av mina barn muffins så jag tror hon är frisk nu. De blev väldigt goda iallfall. 

Du behöver

Muffinssmet grundrecept:

100 g smör

2 st ägg

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1-2 äpplen

lite kanel

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. 

Blanda vetemjöl, bakpulver och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Klicka i smet i varje form.

Skär äpplen i mindre bitar. Stoppa i några bitar i varje muffinsform. Pudra över med kanel. 

Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.