En köttbulle under sängen!

jun 4, 2014 | Sött

Min man ropar på mig och säger att det luktar konstigt i vårt sovrum. Han tycker det luktar köttbulle. Skumt tänker jag, men så kommer jag ihåg att yngsta sonen åt några köttbullar i sängen för några dagar sedan och mycket riktigt, under sängen ligger en skrumpen köttbulle. Nu till några andra ”bullar”…

Igår kväll så visade mina äldsta dotter mig en hemlig låda i kylen. I den låg det ett gäng chokladbollar som hon och lillasyster hade tillverkat medan jag nattade bröderna. De ska sälja dom på loppisen vi ska ha på lördag. Ska bli spännande och se vad de kommer kosta. Jag blir så glad när barnen tar egna initiativ. De hade städat efter och lillasyster hade knåpat ihop ett eget recept (se bild nedan), vet ej vad det skulle bli. Lådan i kylen gjorde mig ännu en gång uppmärksam på att mina barn kan läsa recept, vet vad alla ingredienser är, använda mätinstrument, röra och rulla. Det krävs ganska mycket för att få till en chokladbollsdeg. Matematik, läsning, finmotorik, och säkert fler delar som jag inte tänker på. Det ska bli spännande vad nästa utmaning i köket blir!

chokladbollar

ingrids recept

Foto: Lina Lindblad