En snabblagad taco!

maj 2, 2013 | Okategoriserade

För några dagar sedan hade jag tio tjejer på middag hemma hos mig. Jag insåg att jag behövde en rätt som gick att förbereda och som i stort sätt bara var att sätta fram. Jag sökte på nätet och letade i kokböcker. Jag ville inte ha en sallad utan något som vara matigt och varmt och något som jag inte lagat förr. Jag hittade tillslut en rätt som kallades ”Korvtacos”. Det låter inte jättegott men det var precis vad jag sökte och det blev perfekt. En rätt du kan förbereda. Det enda du behöver göra innan servering är att steka på korven. När du väljer korv, välj gärna en sort som har hög kötthalt och som är lite kryddig. Skär korven i slantar och stek den ganska hårt. Till dessert bjöd jag på gräddfilspannacotta och biscotti. Lycka till!!!

Antal portioner: 4
Ingredienser

600 g korv smaksatt med t.ex rökt chili och paprika

Avokadosalsa 

3 avokado, urkärnade och finhackade
2 tomater, finhackade
0,5 dl koriander, finhackad
0,5-1 chili, finhackad
1 lime, saft och skal
1 msk olivolja
salt och svartpeppar

Bönröra

400 g kikärtor
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl fet, naturell yoghurt, ex turkisk yoghurt
1,5 tsk malen spiskummin
salt och svartpeppar
Till servering:

små tortillabröd
färsk koriander
rödlök, strimlad

Korvtacos med avokadosalsa och bönkräm

Recept och bild från recept.nu och TV4

Gräddfilspannacotta med fruktsallad och nötbiscotti

 

Ingredienser:

1½ gelatinblad

1½ dl vispgrädde

5 msk strösocker

1 vaniljstång

3 dl gräddfil

Fruktsallad

Blandade frukter efter säsong

Nötbiscotti

2 dl strösocker

2 ägg

1 äggula

Frön från ½ vaniljstång

1 tsk finrivet citronskal

3 dl vetemjöl

3 dl blandade nötter, t ex hasselnötter,

Pistaschnötter och mandlar

Gör så här

A.      Börja med biscottin: Sätt ugnen på 175 grader.

B.      Vispa socker, ägg, äggula och vaniljfrön hårt.

C.      Vänd ner citronskal, vetemjöl och nötter och blanda ihop.

D.      Forma två längder på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

E.       Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna på snedden till tunna skorpor, lägg tillbaka de på plåten och torka i ugnen på eftervärme i ca 30 minuter. Ställ sedan ugnsluckan på glänt och låt biscottin kallna helt.

F.       Pannacottan: Börja med att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg de och vaniljstången i en kastrull. Slå på grädde och socker. Låt koka upp, dra sedan kastrullen åt sidan.

G.     Krama ur vätskan ur geletinbladen och smält dom i grädden. Låt gräddblandningen svalna något, ta upp vaniljstången och blanda i gräddfil.

H.     Häll upp i portionsglas och låt stå i kyl i minst 2 timmar.

I.        Servera pannacottan med frukt och nötbiscotti. Ljuvligt gott.

ginogräddfilspannacotta2