Energibar med kidneybönor

sep 13, 2019 | Bakning

Roddar du inför en utflykt eller planerar kommande veckas logistikmaraton. Då kan det vara klokt att sätta igång och göra energibars så både du och familjen håller blodsockret på en jämn nivå. Det är perfekt att ha i frysen och ta fram när de behövs som mest. Det här receptet kommer från kokboken ”Little green Kitchen” som jag just nu plöjer igenom och testar olika recept. Jag rekommenderar den varmt.

ENERGIBARS

  • 1/2 burk kidneybönor à 400 g. Sköljda och avrunna.
  • 14 mjuka dadlar, urkärnade
  • 4 msk kallpressad kokosolja
  • 4 msk kakao, siktad
  • 1 dl pumpafrön, gärna rostade
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1 dl kokosflingor

GÖR SÅ HÄR: 

  • Klä en form med bakplåtspapper.
  • Lägg bönorna i en matberedare och tillsatt dadlar, kokosolja och kakao. Kör till en smidig blandning och häll sedan blandningen i en skål.
  • Rosta gärna pumpakärnorna i en stekpanna innan du hackar dom grovt. Lägg dom i skålen tillsammans med kokosflingor och havregryn. Blanda väl.
  • Lägg blandingen i formen och tryck till den med blöta händer om det känns lättare. Den ska bli jämn och kompakt.
  • Ställ formen i kylen eller frysen i ca 30 min. Skär den i lagom stora bitar enligt dig. Den är rätt mättande så hellre mindre bitar. Förvara som i en lufttät burk i kylskåpet upp till en vecka eller ännu längre i frysen. Tina dom en aning innan servering om du förvarar dom i frysen.

IMG_7463