Enkel & god ramslökspesto!

apr 15, 2020 | Gott och blandat, Vego

För mig är ramslökspesto ett måste när det är vår. Den kan verkligen lyfta en annars ganska enkel rätt. Där jag bor kryllar det av ramslök… Men jag har hört att det finns på ställen i Östergötland. Runt Omberg till exempel. Kika på den HÄR för mer information. 

Läs HÄR för allt du behöver veta om ramslök innan du ger dig ut i skogen. Viktigt!

ENKEL & GOD RAMSLÖKSPESTO

Du behöver:

1 burk pesto

  • 15 blad ramslök
  • 1 dl rostade solrosfrön (rosta de försiktigt i en varm panna)
  • 1-2 dl olivolja
  • 1/2 dl riven ost ,jag använde grevé för det var vad som fanns hemma
  • en nypa flingsalt
  • några drag med svartpepparkvarnen
  • 1 tsk pressad citron

Börja med att mixa de rostade solroskärnorna och lägg i en skål. Mixa sedan de grovt hackade ramslöjksbladen med 1 dl olivolja. Blanda sedan ihop de mixade frön och ramslöksoljan. Rör sedan ner den rivna osten. Rör eventuellt ner mer olivolja ifall du önskar en risigare pesto. Smaka av salt, svartpeppar och citronsaft. Klar att servera! Eller förvara i rengjord glasburk i kylen. Håller ca 1 månad i kylskåp men du kommer förmodligen äta upp den innan dess 😉

IMG_1986

IMG_2015