Enkel grönsakstagine med linser

okt 24, 2019 | Gott och blandat, Vego

Nu är det högtid för grytor och det kommer dyka upp många grytrecept här på bloggen närmaste tiden. Håll utkik och njut av att kunna göra något annat under tiden maten lagar sig själv på spisen. 

lTCf9WVVRTK0MkKYtWJpuA

Markiz Taintons enkla grönsakstagine med linser.

6-8 port, ca 40 min

Du behöver:

  • 3 msk olivolja
  • 2 grovtärnade gula lökar
  • 2 stjälkar skivad selleri
  • 4 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 g saffran (1 kuvert)
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 msk grönsaksfond
  • 1 1/2 liter vatten
  • 3 skalade och grovt tärnade morötter, ca 300 g
  • 4 skalade och tärnade potatisar, ca 300 g
  • 1 skalad och grovt tärnad liten kålrot, ca 400 g
  • 2 dl röda linder
  • 2 skalade och grovt tärnade sötpotatisar, ca 200 g
  • 1 grovtärnad zucchini, ca 300 g
  • salt och peppar

Gör så här:

  1. Hetta upp olivolja i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt lök och selleri. Stek mjukt utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt vitlök, persilja och koriander och rör runt. Rör ner kryddorna, tomatpurén, grönsaksfond och vatten. Låt koka upp. Lägg sedan i morötter, potatis, kålrot, linser och sötpotatis och låt koka ca 20 minuter.
  3. Tillsätt zucchini och låt koka ytterligare 10 minuter. Servera med ett gott bröd.