Ett ess i bakfickan…

dec 19, 2013 | Okategoriserade

…som du kan behöva i mellandagarna när du inte vet vad du ska göra av alla rödbetor och potatisar. Lycka till och smaklig spis!

Rödbetsbiffar med goda tillbehör

Tid: Kokta: 30 min Ej kokta: 60 min, Ett tips är att koka rödbetor och potatis dagen innan så är det momentet klart om du inte har några över.

Ingredienser:

1 gul lök

5 kokta rödbetor

5 kokta potatisar

2 msk ströbröd

1 ägg

Ca 1 ½ tsk örtsalt

2 msk olivolja eller smör

1 citron

1 paket fetaost

1 broccoli

bulgur eller couscous (4 portioner)

Gör så här:  

  1. Har du fem kokta potatisar och rödbetor så hoppa vidare till B. Om inte så läs vidare: Börja med att skala potatisarna och rödbetorna och skär dom i mindre bitar för att sedan koka dem mjuka.
  2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i några minuter i lite olivolja eller i smör. Ställ den åt sidan.
  3. Skala och riv rödbetorna, antingen för hand eller i matberedare. Mosa eller pressa potatisen.
  4. Blanda antingen för hand eller i matberedare, rödbetor, potatisar, lök, ströbröd, ägg och örtsalt. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Under tiden gör resten.
  5. Koka bulgur eller couscous efter anvisningarna på paketet.
  6. Skär broccolin tunt och pressa över citron. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
  7. Värm sedan en fettsnål stekpanna med ytterst lite olivolja. Klicka ut smeten glest. Stek små   platta ”biffar” 2-3 minuter på varje sida över rätt låg värme.
  8. Servera ”biffarna” tillsammans med grynen, broccolisalladen, fetaosten och citron i klyftor.

Rödbetsbiffar