…som du kan behöva i mellandagarna när du inte vet vad du ska göra av alla rödbetor och potatisar. Lycka till och smaklig spis!
Rödbetsbiffar med goda tillbehör
Tid: Kokta: 30 min Ej kokta: 60 min, Ett tips är att koka rödbetor och potatis dagen innan så är det momentet klart om du inte har några över.
Ingredienser:
1 gul lök
5 kokta rödbetor
5 kokta potatisar
2 msk ströbröd
1 ägg
Ca 1 ½ tsk örtsalt
2 msk olivolja eller smör
1 citron
1 paket fetaost
1 broccoli
bulgur eller couscous (4 portioner)
Gör så här:
- Har du fem kokta potatisar och rödbetor så hoppa vidare till B. Om inte så läs vidare: Börja med att skala potatisarna och rödbetorna och skär dom i mindre bitar för att sedan koka dem mjuka.
- Skala och hacka löken fint. Fräs den i några minuter i lite olivolja eller i smör. Ställ den åt sidan.
- Skala och riv rödbetorna, antingen för hand eller i matberedare. Mosa eller pressa potatisen.
- Blanda antingen för hand eller i matberedare, rödbetor, potatisar, lök, ströbröd, ägg och örtsalt. Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Under tiden gör resten.
- Koka bulgur eller couscous efter anvisningarna på paketet.
- Skär broccolin tunt och pressa över citron. Smaka av med salt, peppar och olivolja.
- Värm sedan en fettsnål stekpanna med ytterst lite olivolja. Klicka ut smeten glest. Stek små platta ”biffar” 2-3 minuter på varje sida över rätt låg värme.
- Servera ”biffarna” tillsammans med grynen, broccolisalladen, fetaosten och citron i klyftor.