Jag tror jag har hamnat i pizzaträsket, fast då i det något nyttigare träsket. Jag har upptäckt att man kan göra pizza utan mjöl. Det är så kul att hitta nya varianter på pizzabottnar. Det blir förvånande gott och det som är roligast är att barnen tycker om det. Det här receptet kommer från en av mina favoritbloggar: http://undervarttak.blogspot.se/ Bjud hem nära och kära och fira att det är söndag! Lycka till!
”Meatzapizza”
Ingredienser
Pizzabotten
500g nötfärs
Örtsalt
Timjan
(Använd dina favoritkryddor och lite salt)
Fyllning
Hemmagjord tomatsås med –
vitlök, chili, paprika, lök, oregano och färsk basilika.
Champinjoner
Bacon eller skinka
Rödlök Oliver
Oregano
Lite riven ost eller några ägg.
Så här gör du
- Förbered och koka din egen tomat sås, använd finkrossade tomater som grund och blanda i dina egna favoritkryddor.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Krydda och blanda nötfärsen till pizzabotten.
- Tryck ut nötfärsen på ett bakplåtspapper på en plåt, färsen kommer dra i hop sig i ugnen så räkna med att den minskar ca 20%.
- Lägg på fyllningen och toppa med ost och kryddor.
- Grädda i ugnen i 20 minuter.
- Häll av vätskan som bildats under gräddningen och flytta över till ett uppläggningsfat.
- Servera pizzan med din favoritsallad.
Bild Lina Lindblad