Ett ögonblick ur en fyrabarnsmorsas liv!

apr 27, 2016 | Okategoriserade

Ett ögonblick ur en fyrabarnsmorsas liv. Lyssnar på en barnradio tillsammans med min dotter. Strax innan läggdags fällde hon ett glas mjölk över nattduksbordet. Tur att det landade bredvid sängen och inte i konstaterade vi båda två. Innan det så pratade vi om dagen som varit, hur det varit i skolan. Skön stund av reflektion. 

Några timmar tidigare hämtade jag yngsta barnet på förskolan och sen åkte vi till sportaffären och köpte skor till honom och ena storasystern, hon som slog ut mjölkglaset. Vidare till tennisträning för att hämta ett gäng barn som skulle köras hem till sig och sen vidare hem med mina barn för att laga middag innan nästa aktivitet skulle utmanas. Promenad med vän och inköp av frukost samtidigt som ett barn är på friidrott. Två flugor i en smäll. 

Nu börjar klockan visa läggdags (20.30) men först hoppas jag hinna prata några ord med min man och kanske få hångla lite. 

För att jag ska få en så skön start på dagen som möjligt startar jag den just nu med chiapudding. Det bästa med den är att jag gör den kvällen innan. Testa du med! Här är en ny variant med keso.

4 port

6 dl mild vaniljyoghurt
1 dl chiafrön

250 g keso

2 apelsiner

0,5 dl hasselnötter

0,5 dl granatäpplekärnor

Rör ihop yoghurt och chiafrön. Vänd ner cottage cheese. Fördela i glas och ställ kallt minst 30 min. Skala och skär apelsinerna i bitar. Grovhacka hasselnötterna. Toppa glasen med apelsin, hasselnötter och granatäpplekärnor. Ps. Jag toppade med en vanlig müsli 😉 
Recept: Arla