Expresskaka som du gör på 3 min!

mar 18, 2014 | Bakning, Sött

Perfekt när du får oväntat besök…

För några veckor sedan satt jag en morgon och läste om ”chocochock muggkaka”. En kladdkaka man tillagar i micron. Jag använder mest vår micro till att värma vetekudden så jag blev lite nyfiken på hur resultatet skulle bli. Jag plockade fram alla ingredienser och upptäcker att jag naturligtvis inte har kakao hemma (yngsta sonen hällde ut hela paketet på golvet förra veckan). Men citroner hade jag hemma så det fick bli en citronkladdkaka istället. Jag rörde ihop allt på ett kick och efter ca 50 sek – 1 min i micron var den klar. Inte så kladdig utan mer som en saftig kaka. Syrlig och god! Servera med en klick grädde till. Toppa gärna med hallon!

För att komma i stämning rekommenderar jag att du lyssnar på Smurfarnas ”Citron Citronita”

Citron muggkaka

  • 3 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 3 msk pressad citron

TILLBEHÖR

  • 1 1⁄2 dl vispgrädde
  • 1 dl färska eller frysta hallon

Gör så här:

Lägg smöret i en kastrull. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en slät smet. Fördela hälften av blandningen i två muggar som går att micra. Tillaga i mikrovågsugn 1 -1 ½ min, de ska vara lite kladdiga. Vispa grädden och servera den till, garnera gärna med hallon.

muggkaka