Fars dag med vanligt helgkaos!

nov 13, 2016 | Bakning, Gott och blandat


Idag firar vi alla pappor lite extra. Och tänker extra på dom som inte finns bland oss längre. Det har varit en fartfylld dag med lagom frukostkaos där alla verkar ha olika tider att äta på. Det blir lätt så när man har allt från en pre-tonåring i huset till pigg 5-åring. Hur gör man? Jag har inte lyckats än uppenbarligen när jag själv finner mig ätandes gröt vid köksbänken för att överhuvud få i mig någon frukost i kaoset. Sedan blev det besök hos pappan till pappan. Alltså barnens farfar. Mysigt med utelunch och skogspromenad där även tålamodet prövades friskt av barn som ville bada i en bäck och som plötsligt upptäckte att skorna var för små. Fars dag avslutades med hemmabakad prinsessrulltårta av barnen och kanelbullar och ingen vinst på trisslotterna men det gör inget för JAG har redan vunnit högsta vinsten 🙂

Vad min egen pappa gjorde idag vet jag inte, men jag kan gissa på bastubad med dopp i Vättern.

Tårtan barnen bakade blev hur god som helst och busenkel att göra.

Baka av en rulltårtsbotten. 

Vispa 3-4 dl grädde. Halvtina ett paket hallon/blåbär. Blanda med 3/4 av grädden. Bred ut över rulltårtan. Rulla ihop. Lägg över ett köpt ”marsipantäcke” eller kavla ett själv. Skär och skarva så den täcker hela rulltårtan. Dekorera som du känner ?