I samarbete med Kockums Jernverk .
Så fort jag får chansen lagar jag mat utomhus. Jag förbereder de mesta hemma för att det ska vara så enkelt som möjligt när jag väl ska laga till måltiden. För mig en bra stekpanna guld värt och Kockums panna i kolstål är grymt bra. Enkel att använda och håller värmen bra. Jag gillar att det är en hög kant för det gör att du kan laga till allt från en köttfärssås till ja, fattiga riddare. I filmen kanske ni anar ett gäng barn som står och fiskar en bit bort. Inget napp den turen men då tur att jag hade fattiga riddare redo. Jag serverade i tallrikar från Kockums Jernverk som är superbra att ha med sig på picknick då de är i emalj som håller om man tappar dom. Bara ett tips till alla barnfamiljer.
Ingredienser ca 8 st
- 60 g vetemjöl [1 dl]
- 2 g salt [0,5 tsk]
- 5 g vaniljsocker [0,5 msk]
- 15 g strösocker
- 300 g mjölk [3 dl]
- 220 g ägg [4 st]
- 16 brioche bröd, lagom tjocka skivor (eller annat vitt bröd)
- strösocker, att rulla i
- kanel, att rulla i
- Hallon & blåbär till servering
Gör så här
- Fattiga riddare
Blanda samman vetemjöl, salt, vaniljsocker och strösocker i en bunke. Tillsätt lite i taget av mjölken och blanda till en slät och fin smet. Blanda sist i äggen. Skär av kanterna på varje brödskiva och dela i mitten. - Värm på en stekpanna med lite smör i. När pannan är varm så doppar du 2-3 brödskivor i taget i smeten , stek sen på båda sidor tills de fått en fin gyllenbrun färg. Rulla i kanel och strösocker.
- Servera med hallon och blåbär och kesella vanilj om du önskar.
