Filmjölkslimpa

mar 2, 2023 | Bakning, Bröd

Sväng ihop ett snabbt bröd som inte behöver jäsas. Gott till kvällsmålet eller frukosten.

Ingredienser till en limpa

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl)
2 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
1 dl mörk sirap (ljus funkar också bra, men har mildare smak och färg)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

2. Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.

4. Strö lite vetemjöl på ytan.

5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat helt innan du skär den i skivor. Receptet kommer från Lindas Bakskola. In och inspireras av alla hennes härliga bakrecept.