Kål till jul i alla dess former. Den här är god att äta innan, under och efter jul.
Ingredienser till en form, ca 4-6 pers
Grötbas
- 1 1/2 dl rundkornigt grötris
- 2 dl vatten
- 1 nypa salt
- 6 dl mjölk
Fyllning
- 3 ägg
- 1 dl mörk sirap
- 250 g grovt riven kålrot
- 1 tsk salt
- 1 krm riven muskot
- 2-3 grovt rivna morötter, ca 250 g
- 50 g repad och grovt strimlad grönkål
- 2 msk smör
- 1 dl panko
Gör så här:
- Koka fyra portioner risgrynsgröt enligt anvisning på förpackningen, låt svalna.
- Vispa ägg, grädde, mörk sirap och rör ner gröten och krydda med salt och riven muskot.
- Tillsätt rotfrukterna och grönkålen och blanda väl i en smord ugnsform. Klicka ut smör på toppen och strö över panka ströbröd.
- Grädda i mitten av ugnen på 175° ca 45 min. Smaklig spis!
