För några veckor sedan blev jag bjuden på den här galet goda kladdkakan som är en kusin till semlan. Otroligt saftig och god. Smeten ska vi inte tala om. Den lämpar sig till alla tillfällen och speciellt om man är fan av semla. Testa. Du lär inte bli besviken.
SEMMELKLADDKAKA
8-10 bitar
- 125 g smör
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1 tsk stötta kardemummakärnor
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
- 3 ägg
- 2,5 dl vispad grädde
- 1/2 dl rostade mandelspån
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda mandelmjöl, kardemumma, socker, vetemjöl, vaniljpulver & salt i en bunke.
- Rör ner äggen. Tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smörad och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda mitt ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt svalan innan du toppar med vispad grädde och rostade mandelspån.