Fish & chips med remouladsås!

jun 30, 2021 | Fisk

Har jag inte färsk fisk hemma så finns det alltid i frysen. Hemma hos oss är ”snabbmat” hemlagade fiskpinnar. Jag kör alltid med dubbelpanering. Använder nästan bara panko istället för vanligt ströbröd. Tycker det blir bättre när jag steker fisken i olja. Ibland lyxar jag till det med hemgjord remouladsås eller så blir det bara majo till. Vi tager vad vi haver hemma i kyl och skafferi.

Dubbelpanera fisk

Du behöver:

  • 2 ägg
  • ca 1 dl panko
  • ca 1 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ca 600 g fiskefilé (kolja, torsk, sej)
  • 1 msk smör eller margarin

Gör så här: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Häll i panko i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i mycket olja. Den ska nästan friteras. Servera med klyftpotatis eller pommes och remoulad sås eller majo.

Remoladsås från Sandra Mastio, ”Timjan, tupp & tårta”

  • 1 dl avrunna pickles eller ättiksgurka
  • 2 msk kapris
  • 1 liten fänkål
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 3 msk hackade örter, t ex persilja, dragon och dill
  •  ´salt och svartpeppar

Gör så här:

Mixa pickles, kapris och fänkål snabbt och grovt. Rör ner övriga råvaror.

2. Vill du ha gul remoulad, kanske lite mer välbekant? Rör ner 2 krm gurkmeja eller gul curry så får du curryremoulad!