Har jag inte färsk fisk hemma så finns det alltid i frysen. Hemma hos oss är ”snabbmat” hemlagade fiskpinnar. Jag kör alltid med dubbelpanering. Använder nästan bara panko istället för vanligt ströbröd. Tycker det blir bättre när jag steker fisken i olja. Ibland lyxar jag till det med hemgjord remouladsås eller så blir det bara majo till. Vi tager vad vi haver hemma i kyl och skafferi.
Dubbelpanera fisk
Du behöver:
- 2 ägg
- ca 1 dl panko
- ca 1 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- ca 600 g fiskefilé (kolja, torsk, sej)
- 1 msk smör eller margarin
Gör så här: Häll upp mjölet i en djup tallrik. Käck äggen och vispa upp dem med lite vatten och häll över i en annan djup tallrik. Häll i panko i en tredje tallrik. Torka av fiskfiléerna och krydda dem med salt och peppar. Panera fisken genom att doppa den först i vetemjöl, sedan i vispat ägg och sist i ströbröd. Stek fisken i mycket olja. Den ska nästan friteras. Servera med klyftpotatis eller pommes och remoulad sås eller majo.
Remoladsås från Sandra Mastio, ”Timjan, tupp & tårta”
- 1 dl avrunna pickles eller ättiksgurka
- 2 msk kapris
- 1 liten fänkål
- ½ dl majonnäs
- ½ dl crème fraiche
- 3 msk hackade örter, t ex persilja, dragon och dill
- ´salt och svartpeppar
Gör så här:
Mixa pickles, kapris och fänkål snabbt och grovt. Rör ner övriga råvaror.
2. Vill du ha gul remoulad, kanske lite mer välbekant? Rör ner 2 krm gurkmeja eller gul curry så får du curryremoulad!
