Fishcakes med avokado, mango & kokosris!

mar 20, 2020 | Fisk

fishtacos_panko

I det här goda receptet panerar du fisken i PANKO, ett slags asiatiskt ströbröd. Det har lite flingkaraktär och blir härligt krispigt vid fritering och stekning.

Ingredienser

FISKFÄRS:
400 g valfri fisk (sej, torsk, kolja, lax)
1 liten finhackad gul lök
1 msk riven ingefära
1 finhackat citrongräs*
1 tsk sambal oelek
1⁄2 tsk salt
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 ägg
1⁄2 pressad lime

KOKOSRIS:
4 dl jasminris
2 1⁄2 dl kokosmjölk, Garant
4 dl vatten
1 tsk salt

TILLBEHÖR:
1 mango
1 avokado
1 påse bladspenat
1⁄2 pressad lime

Gör så här

1. Skär 3⁄4 av fisken i tärningar och mixa till färs. Tärna resterande fisk till små kuber och rör ner i färsen tillsammans med övriga ingredienser.

2. Koka upp kokosgrädde, vatten och salt. Tillsätt riset och koka enligt anvisning.

3. Skär mango och avokado i tärningar, blanda med bladspenat och pressad lime.

4. Rulla färsen till biffar och stek gyllen- bruna på medelhög värme, ca 5–10 min.

5. Servera med ris och mangosallad.

Recept & bild kommer från Hemköp.