Hembakt korvbröd

aug 20, 2017 | Bakning, Fisk

Saftiga hembakade korvbröd. Ladda frysen inför vårens utflykter. Ett tips är att grilla en fiskpinne istället för en korv. Riktigt gott! Toppa med majo och istället för ketchup eller både och.

25–30 st

25 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
1 ½ tsk salt
2 msk rapsolja
8 dl rågsikt
ca 4 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Rulla ut degen till längder, ca 2 cm breda. Skär dem i bitar, ca 12 cm långa.

3. Lägg bitarna brett isär på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler.

20986509_10155575146387673_1927793349_n

20986347_10155575146317673_1889918564_n

20979451_10155575146487673_1301822671_n