Fläskfilé med citrus/halloumi/risonisallad!

dec 9, 2013 | Fläsk

Överraska med en god citrussallad i decemberkylan. Den finns med i veckans annonsblad. Lycka till!

Fläskfilé med citrus/halloumi/risonisallad

Tid: ca 30 min

Ingredienser:

500 g fläskfilé, 2 msk sweet chili, 2 vitlöksklyftor, rivet skal av 1 apelsin, flingsalt, svartpeppar, 3 dl risonipasta, 2 apelsiner, 2 blodapelsiner, 1 påse rucola, 2 pkt halloumiost, 1/2 hackad mandel, en skvätt olivolja

Gör så här:

A.      Sätt ugnen på 175 grader.

B.      Marinera fläskfilén i sweet chilisås, skalad och skivad vitlök och rivet skal från en apelsin. Salta och peppra.

C.      Koka risonin efter anvisningarna på paketet, spola den sedan i kallt vatten.

D.      Skala och skiva apelsinerna.

E.       Varva rucola med skivade apelsiner och risoni på ett stort fat.

F.       Värm en stekpanna med lite olja i. Bryn fläskfilén på medelvärme tills den fått en gyllene färg. Stek färdigt fläskfilén i ugnen.  Använd gärna stektermometer. Ta ut fläskfilén när termometern visar 70 grader. Låt filén vila i cirka 10 minuter innan du skär upp den. Under tiden rostar du mandeln i en torr stekpanna.

G.     Skär upp halloumin i skivor och stek den i lite olivolja tills den har fått en fin stekyta.

H.     Lägg halloumin, skivad fläskfilé på citrussalladen. Strö över mandeln. Salta, peppra och toppa med lite olivolja.

fläskfilé med citrussallad