Fläsklägg med rotmos & senapskräm!

okt 9, 2019 | Fläsk, Kött

Finns det något godare en riktigt god husman. När den dessutom lagar sig själv så får den en extra plats i mitt hjärta. 

Fläsklägg med rotmos & senapskräm

  • 750 g fläsklägg
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 6 kryddpepparkorn
  • 6 vitpepparkorn
  • 2 lagerblad

Rotmos:

  • 1 kålrot
  • 2 morötter
  • 750 g potatis
  • 50 g Smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1⁄2 dl hackad bladpersilja

Senapskräm:

  • 150 g färskost naturell
  • 1 dl senap
  • 1⁄2 dl hackad färsk persilja

Fläsklägg:

  1. Skölj fläskläggen i kallt vatten, lägg i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av.
  2. Skala lök och morot, skär i grova bitar. Lägg ner lök, morot, pepparkorn och lagerblad i grytan. Koka på svag värme ca 2 tim.

Rotmos:

  1. Skala kålrot och morötter, skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min.
  2. Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.

Senapskräm:

1. Blanda färskost, senap och persilja. Servera fläskläggen i grova bitar med rotmos och senapskräm.

IMG_8312