Finns det något godare en riktigt god husman. När den dessutom lagar sig själv så får den en extra plats i mitt hjärta.
Fläsklägg med rotmos & senapskräm
- 750 g fläsklägg
- 1 gul lök
- 1 morot
- 6 kryddpepparkorn
- 6 vitpepparkorn
- 2 lagerblad
Rotmos:
- 1 kålrot
- 2 morötter
- 750 g potatis
- 50 g Smör
- 1 tsk salt
- 2 dl grönsaksbuljong
- 1⁄2 dl hackad bladpersilja
Senapskräm:
- 150 g färskost naturell
- 1 dl senap
- 1⁄2 dl hackad färsk persilja
Fläsklägg:
- Skölj fläskläggen i kallt vatten, lägg i en gryta och täck med vatten. Koka upp och skumma av.
- Skala lök och morot, skär i grova bitar. Lägg ner lök, morot, pepparkorn och lagerblad i grytan. Koka på svag värme ca 2 tim.
Rotmos:
- Skala kålrot och morötter, skär i grova bitar. Lägg kålrot och morötter i en kastrull, täck med vatten och koka ca 30 min.
- Skala potatisen och skär i bitar, lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 15 min. Häll av vattnet. Mosa ihop med smör. Salta och späd med buljong. Toppa med persilja.
Senapskräm:
1. Blanda färskost, senap och persilja. Servera fläskläggen i grova bitar med rotmos och senapskräm.