Fläskytterfilé i ugn allt-i-ett
- 600 g fläskytterfilé
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk Smör
- 4 vitlöksklyftor
- 1 zucchini ca 300 g
- 1 fänkål ca 250 g
- 250 g körsbärstomater
- 2 msk hackad färsk rosmarin
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk balsamvinäger
- 2 msk kalvfond
- 4 skivor prosciutto
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°.
Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar.
Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna.
Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna.
Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.
Servera som det eller med ris eller potatis.
Receptet kommer från Arla.
