Fläskytterfilé allt-i-ett

jan 26, 2019 | Fläsk, Kött

Fläskytterfilé i ugn allt-i-ett
  • 600 g fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk Smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 zucchini ca 300 g
  • 1 fänkål ca 250 g
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk kalvfond
  • 4 skivor prosciutto

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.

Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar.

Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna.

Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.

Stek i mitten av ugnen ca 20 min.

Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper.

Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Servera som det eller med ris eller potatis.

Receptet kommer från Arla. 
IMG_6410