Flygande Jacob – En klassiker

okt 20, 2021 | Fågel

Jag minns när mamma lagade flygande Jacob när jag var liten. Jag gillade den rätten så mycket att jag nu själv lagar den numera till mina familj. Även om jag verkar vara ensam om att gilla kombinationen ”frukt i mat”. Den är perfekt som en snabb vardagsrätt men kan med gott samvete serveras en lördag kväll om man vill uppleva det ljuva 70-talet. Varför inte till mellon imorgon. Lycka till och smaklig spis!

Är du team Flygande Jacob eller inte?

Ingredienser

  • 3 dl  mellangrädde
  • 1 dl  chilisås
  • 1 dl  jordnötter
  • 1 st  grillad kyckling
  • 1 paket  bacon
  • 2 st  banan

Gör så här

  1. Flygande Jacob
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Ta bort skinn och ben från din grillade kyckling. Skär kycklingköttet i mindre bitar.
  3. Skala och dela bananerna på längden.
  4. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg banan ovanpå.
  5. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Strimla under tiden bacon och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg upp på hushållspapper för att rinna av.
  7. Tag ut kycklingen och strö över bacon och jordnötter. Receptet kommer från recept.nu