Förmodligen den godaste chokladsåsen jag smakat!

jan 2, 2017 | Okategoriserade


Det finns dagar som man bara måste göra sin egen chokladsås. Nyårsafton var en sådan. Vi startade kvällen med en klassik löjromstoast avslutade kvällen med en klassisk marängsviss med alla tillbehör. Det blev en mysig kväll men jag och äldsta sonen däckade av trötthet redan vid 22.30. Med hjälp av öronproppar sov jag mig igenom 12-slaget och vaknade upp pigg som en lärka till ett nytt år.

Jag önskar er alla ett härligt 2017.

Chokladsås

Du behöver:
1 dl socker
1/2 dl grädde
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Gör så här: Häll alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka några minuter så att sockret smälter. Servera varm. Om man dubblar mängden och kokar ytterligare 20-30 minuter får du världens godaste chokladkola. Receptet kommer från Sköna hem.