Vi åker redan runt med en Svensk flagga på bilen. Vi längtar till måndag då Sverige ska spela sin första match. Men redan nu har vi haft nytta av flaggan. I måndags firade vi nationaldagen och idag firade vi alla studenter. På måndag är det fotboll och sen fyller jag år. Jag tror nog att den där flaggan får sitta kvar ett tag. Iallfall sålänge EM håller på.
Eftersom det är fredag och jag var nyfiken på ett nytt ställe som öppnat så blev det lunch på lokal. De serverade ”pilas”. Bollar som innehåller kyckling, kött, grönt mm. Jag beställde in en asiatisk variant med friterade kycklingpilas och glasnudlar. Gott men inte mätt. Jag hade kunnat äta dubbelt så mycket.
Här kommer ett recept på kycklingbollar!
Kycklingbollar
400 g Kycklingfärs
65 g Salladslök
40 g Chilipeppar Färsk
4 msk Sesamfrö Skalat
30 g Färsk ingefära
1 st Lime
1 msk Fisksås – Asiatisk
0.5 tsk Flingsalt
1 krm Svartpeppar Malen
1 msk Olivolja
Till servering
500 g Äggnudlar
2 dl Sweet Chili
Sallad
1 st krukor Romansallat
60 g Salladslök
0.5 dl Olivolja
0.5 dl Balsamvinäger
2 krm Flingsalt
Gör så här:
Lägg färsen i en bunke. Finhacka salladslöken. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda ner i färsen tillsammans med sesamfröna.
Grovriv ingefäran och pressa ner saften (drygt 1 msk) i bunken med färsen. Smaka av med limesaft, fisksås och nymalen svartpeppar. Blanda ordentligt.
Forma färsen till bollar, den är ganska lös.
Hetta upp en panna med smör eller olja och bryn bollarna runt om i ca 3 minuter. Sänk värmen och låt dem eftersteka på lite svagare värme i ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och arrangera salladen tillsammans med fint strimlad salladslök. Droppa gärna över lite balsamvinäger och olivolja. Salta.
Servera de smakrika kycklingbollarna med nudlarna, salladen och sweet chilisås.