Efter 4 timmars sömn var det bara att masa sig upp ur sängen och koka gröt till alla barn. Jag kom hem i natt efter en fantastisk matresa nere i Cinque Terre, en cirka 12 kilometer lång kuststräcka på den italienska rivieran där fem små fiskebyar radar upp sig i fantastiska miljöer. Vinkokta musslor, salta sardeller, calamares och insalata caprese är några av matupplevelserna. Vi hade möjligheten att vandra längs stigar där citronerna lyste gula, vinrankorna sträckte sig mot solen och allt doftade så underbart. Härliga dagar med andra ord. Här kommer ett recept från Italien som jag tycker du ska prova! Lycka till
Insalata Caprese
- 4 stora tomater
- havssalt
- 2-3 mozzarella
- färsk basilika
- olivolja
- svartpeppar
Tips! Se till att tomaterna och mozzarellan är rumstempererade. Det blir så mycket godare.
- Skölj och skiva tomaterna. Lägg ut dem på en tallrik och strö över havssalt.
- Skiva mozzarella.
- Varva tomat, mozzarella och basilika på ett stort fat eller vars ett litet.
- Ringla på olivolja.
- Mal över svartpeppar.