FREDAGSDRINKEN!
Den här fredagen bjuds på den klassiska drinken Bellini som jag älskar. Du kan variera den efter säsong med vad som finns tillgängligt. Jag gillar såklart den klassiska med persikopuré som jag smakade första gången i Venedig. Men mangobellini är också en riktig godning en varm sommardag. Trevlig helg!
MANGOBELLINI
Du behöver
- 6 champagneglas
- 100 g tärnad mango (finns att köpa fryst)
- 0,5 dl socker
- 1 flaska mousserande vin
Gör så här
- Mixa mango och socker med stavmixer till en slät puré.
- Häll 2 msk i botten varje glas.
- Slå över mousserande vin och rör om.
JORDGUBBSBELLINI
Du behöver
- 1 flaska wild strawberry, mousserande smultronvin
- 1 flaska persikojuice
- Några färska skivade jordgubbar
Gör så här
- Fyll 6 kylda champagneglas till 1/3 med persikojuice.
- Tillsätt några skivor jordgubbar i varje glas.
- Fyll på med iskall wild strawberry.
- Servera som välkomstdrink.
KLASSISK BELLINI
(1 person)
3 cl persikopuré
torrt mousserande vin, originalet innehåller det norditalinska Prosecco
Beredning: Häll puré i ett kylt champagneglas. Fyll upp med iskallt mousserande vin och rör om försiktigt.
Tips! I stället för puré går det bra med juice. Tyvärr kan både persiko juice och färdig persikopuré (barnmat) vara svårt att hitta. Mangojuice eller blandad persika/päronpuré är ett alternativ. Du kan också mixa färska persikor själv.