Fredagsmys för fotbollsälskare och alla andra!

nov 14, 2013 | Okategoriserade

Imorgon smäller det. Det är fredag och det obligatoriska fredagsmyset för många familjer runt om i sverige. Denna fredag toppas myset av Sverige-Portugal. En viktig match. Jag har två fotbollstokiga söner som numera även sparkar fotboll inomhus. Dom börjar få grepp om vem Zlatan är och tycker det är roande med fotboll på tv. Så vem vet, kanske sitter vi bänkade hela familjen och hejar med svenska flaggen. Jag har inte varit med om så många kvällar i fotbollssoffan så jag vet inte vilka vilket snacks som går hem i stugorna. Men här kommer lite sköna tips inför fredagsmyset. Heja sverige!

Så här blir tablån i TV4 för imorgon fredag den 15 nov.

  • 19.00 Idol
  • 20.35 Studio playoff
  • 20.45 Portugal – Sverige
  • 22.35 Studio playoff
  • 23.00 Idol
  • Kommentatorer: Lasse Granqvist och Jens Fjellström
  • Studio: Anna Brolin, Hans Backe, Olof Lundh
  • Reporter: Patrick Ekwall

Snabbpizza med ugnsbakade tomater!

Ingredienser

300 g kvisttomater, små
0.5 dl balsamvinäger
olja
Några nypor socker
2 pkt smördeg, färdig
färdig röd pesto
150 g champinjoner
400 g chèvre, färsk
basilika
Några nävar flagad parmesan
Salt, efter smak
Peppar, efter smak

Gör så här

1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.

2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter.

3. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.

4. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja.

5. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.

6. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren.

7. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.

8. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, salt, svartpeppar och lite olja. Mumma!

Recept och bild från kokboken ”Fredagsmys”.

Fredagstoddy!
Ingredienser

Själva toppingen4 st äggvitor
4 tsk socker
Själva toddyn4 st äggulor
8 msk strösocker
8 cl mörk rom (om ni är vuxna människor, annars skippar ni detta och går vidare i livet och receptet!)

Gör så här

1. Fram med elvispen och vispa, vispa, vispa toppingen till ett hårt skum.

2. Ner med toddyingredienserna i en annan bunke, vispa till en ljusgul, slät, tjock röra. Smaka av. Mmmm.

3. Ner i vackra glas och på med topping.

Recept och bild från kokboken ”Fredagsmys”.