Fredagsmys med OS i regnbågens alla färger!

feb 7, 2014 | Okategoriserade

regnbågspannacotta

Jag tittar gärna på OS och andra sportevenemang på TV. Ett minne som dyker upp är när tjejerna tog guld i curling OS 2010.  Det vara en tuff match mot Kanada. Jag minns att jag började gråta i soffan för dom blev så glada. Ett annat minne som ingen kommer glömma är väl i ”Lillehammar”, 1994 . Foppas galna straff som gav Sverige OS-guld. Det finns många fina minnen. Jag är svag för skidåkning i alla former så jag tittar gärna extra mycket när det visas. Ikväll är det invigning av OS. Jag planerar att laga någon dessert med inspiration från färgerna i OS-ringarna. Det känns fint och som en värdig invigning av OS i Sotji! Lycka till och hoppas du får en trevlig kväll! Se bilder och recept nedan!

fruktspett

 

regnbage-rulltarta

 

Recept på Regnbågspannacotta (Första bilden)

Antal portioner: 4
Färdigt på: 3 h (inklusive ca 2,5 h i kyl)
Ingredienser

0,7 l vispgrädde
1 tsk äkta ekologiskt vaniljpulver alt. en vaniljstång
0,5 dl strösocker
3 gelatinblad
några droppar karamellfärger i olika kulör (gul/röd/blå/grön)
Garnering

250 g hallon
4 physalis
en klick vispad vispgrädde

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter.

2. Koka upp 0,5 liter av grädden (spara 2 dl till garnering), vaniljpulver och socker i en kastrull. Låt sjuda ca 10 minuter.

3. Pressa ur överflödig vätska ur gelatinbladen och rör ner dem i grädden.

4. Fördela vaniljgrädden i fyra separata skålar och tillsätt en färg i vardera skål.

5. Tag valfri skål och fördela innehållet jämnt i fyra serveringsglas ställ in i kylen ca 15 minuter.

6. Tag nästa skål (valfritt) och fördela försiktigt denna på det föregående lagret i varje glas, ställ in i kylen ytterligare ca 15 minuter.

7. Repetera steg 6 ytterligare två gånger och låt sedan pannacottan stelna i ca 2 timmar.

8. Garnera med mosade hallon, en klick vispad grädde och en physalis i varje glas.

Bild och recept från www.recept.nu