Freestyling i köket med guldbyxorna på!

feb 3, 2016 | Fågel

Ibland när jag lyckas rädda upp en situation så känns det som en seger och ett steg i rätt riktning. I det här fallet handlade det om min ena son som kom hem efter skola på bra humör men också med lågt blodsocker som jag upptäckte för sent. Här fanns det inte tid för förhandlingar utan bara en sak att göra, få upp blodsockret, och det snabbt. Jag hade som tur var innan köpt lite guldpengar med choklad i som var tänkt till helgen. Under pågående utbrott där han inte var kontaktbar plockar jag fram två stycken magiska guldpengar som jag ger till honom. Han får ett litet, litet leende på läpparna mellan tårarna och frågar om dom är till honom. Tänk att två guldpengar räddade vår eftermiddag och kväll. Sedan hjälpte han mig med att laga middagen, plockade in i diskmaskinen och var på strålande humör. Om jag hade valt att ta en diskussion med honom och blivit arg på hans beteende lovar jag att både han och jag hade varit trötta som två urvridna disktrasor och vi hade båda varit ”förlorare”. Jag brukar ha en påse morötter i bilen som de kan knapra på på vägen hem från dagis och skola men idag var de slut. Så lärdomen är att ha något blodsockerhöjande med sig varje dag.

Till middag lagade vi kycklingköttbullar i kokosmjölk.

Jag tog vad jag hade hemma så idag blir det inga mått eftersom jag gjorde allt på en höft 🙂

1000 g kycklingfärs, 1 citrongräs som jag bankade till och finhackade, 2 finhackade vitlöksklyftor, några tsk asiatisk fisksås, 1/2 finhackad chili, en skvätt kokosmjölk från en burk.

Blanda runt och forma till lagom stora köttbullar. Stek dom på medelvärme i kokosfett tills de får fin färg. Ett tips är att steka i två pannor. Lägg i alla stekta bullar i en av pannorna och häll på resten av kokosmjölken. Tillsätt limeblad om du har det. Låt sjuda lugnt tills alla bullarna är klara att äta, tar ca 10 min. Servera med ris. Pressa gärna lite lime över och stöt och peppar.