Frisk avokadokräm till frukost!

feb 14, 2022 | Frukost, Frukt

Det här är av mina absoluta favoritfrukostar. Man blir mätt och står sig länge. Jag gillar den syrliga smaken som limen tillför och att den är krämig. Jag föredrar att avokadon kommer direkt från kylskåpet så den är kall. Jag toppar gärna med vad jag har hemma. Äter jag den på sommaren blir det bär från trädgården. Under vintertid kan det bli torkade äpplen eller massa goda frön och nötter.

Ingredienser till 1 portion

  • 1 Avokado
  • 1 lime, saften
  • 1 ägg
  • 1-2 tsk ingefära, riven
  • Bär, nötter, frön, honung till topping
  • Gör såhär: Mixa Avokado, saften från lime, ägg och den finrivna ingefäran till en slät kräm med hjälp av en stavmixer Häll upp i en skål och servera. Toppa eventuellt med valfria fröer och nötter eller bär.
frisk avokadokräm